Werk
Natuurtheater De Donck

Corporate identity Natuurtheater De Donck

Het prachtige Somerense natuurtheater is omgeven en door de jaren heen verweven door de natuur. Natuurlijke invloeden op hetgeen de mens heeft aangelegd is langzaam door de natuur omhelsd.

Dit robuuste, ruwe, pure en sfeervolle karakter wilde Vier Hoog overbrengen in het logo van De Donck. De letters van De Donck zijn met de hand uitgesneden zodat een uniek eigen lettertype is ontstaan. De letters zijn niet onderling geschaald; door de kleine verschillen in grootte en uitgesproken manier van uitsnijden is een geheel nieuw/uniek lettertype ontstaan, die goed de natuurlijke sfeer van het theater uitdraagt. Om de letters nog ruwer en speelser over te laten komen, is het gecombineerd met een strakke, moderne onderschrift-letter. Op deze manier heeft het een sterk contrast met elkaar.

Naast de steenkleur grijs/antraciet is gekozen voor rood als hoofdkleur. Rood is de kleur van passie, warmte en tragiek; een mooi metafoor voor het theaterspel. Tevens is de kleur rood de kleur van theatergordijnen.

Terug naar overzicht